Ga naar de inhoud

CYRA is er voor ondernemers die digitaal weerbaar willen zijn

Ondernemer ben je nooit alleen. Je bent onderdeel van een groter geheel. In de keten waarin je klant en/of leverancier bent, maar ook in je relatie met je omgeving. Je branche, de politiek, overheden, onderwijs. Allemaal partijen waar je (mogelijk) mee samenwerkt en waar je gegevens mee uitwisselt. Daarbij is het belangrijk dat je op elkaar kunt bouwen. En erop kunt vertrouwen dat de partners waar je mee samenwerkt hun digitale weerbaarheid op orde hebben. 

Ondernemer

Als ondernemer heb je steeds meer te maken met digitale oplossingen voor je dienstverlening en administratie. Niet iedere organisatie wil de stap naar een ISO 27001 certificering nemen omdat de urgentie ontbreekt en het als te groot of te kostbaar wordt gezien. Daarom is het belangrijk om met CYRA certificering en een ontwikkelrichting dichtbij ondernemers te brengen. Dat betekent een duidelijke, uniforme aanpak, die voor branches aangepast kan worden.

 

Ketens

Elke ondernemer is onderdeel van een keten, een aaneenschakeling van toeleveranciers die uiteindelijk samen bijdragen aan een eindklant. Daarom moet je de digitale weerbaarheid niet alleen voor je eigen bedrijf aantonen, maar ook voor de leveranciers in je keten. CYRA is een hulpmiddel voor ondernemers om aan digitale weerbaarheid te werken en dit aantoonbaar te maken.  Het gebruik van een standaard leidt tot herkenbaarheid en efficiëntie in het zichtbaar maken van de digitale weerbaarheid.

Branches

CYRA is de nieuwe standaard voor ondernemers die werk willen maken van hun digitale weerbaarheid. CYRA wil samen met branches en sectoren, deze standaard toepasbaar maken voor ondernemers uit dezelfde branche. Daardoor sluiten de maatregelen en hulpmiddelen beter aan op de belangrijkste kenmerken van ondernemers in de branche. Want digitale weerbaarheid is niet voor iedere ondernemer hetzelfde. Zo brengen we digitale weerbaarheid dichtbij.

Overtuig jezelf

“Met CYRA kan iedereen achterhalen wat er moet gebeuren om echt cyberweerbaar te zijn. Het schept vertrouwen als een toeleverancier een CYRA-certificaat kan tonen en dat scheelt inkoopafdelingen weer werk.”

Paul van Nunen, Directeur Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

“CYRA is dé standaard voor informatie- en privacy maatregelen, voorsorterend op een eventuele ISO 27001 certificering.”

Vincent schijven, TÜV NORD Nederland

“CYRA staat voor "CYberRAting”

Robbert Kramer, ASML

“CYRA is uitermate geschikt voor bedrijven die onder de NIS-2 gaan vallen en ‘iets’ met hun toeleveranciers moeten of willen. Door een bepaald niveau van certificaat te vragen aan de bedrijven waarmee je zaken doet, krijg je wél de bevestiging dat je partners hun cyberweerbaarheid op (een) niveau hebben. Zonder dat je daar inhoudelijk bij betrokken moet zijn - en daarmee wellicht wel een verant woordelijkheid in krijgt.”

Evelien Bras, directeur bestuurder stichting FERM

“De route naar digitaal weerbaar ondernemen kent 7 stappen. Zet vandaag nog de eerste stap.”

Erik Miedema, Directeur MKB Cyber Campus

Blijf op de hoogte