Ga naar de inhoud

Nieuwsberichten

Cybersecurity: het CCV en CYRA gaan samenwerking aan

Landelijke standaard

Ondersteuning bieden aan MKB-ondernemers voor groei naar een digitaal weerbare organisatie, en ze tegelijkertijd de mogelijkheid geven om hun niveau van informatiebeveiliging te certificeren, stap voor stap tot aan ISO 27001.

Met dat doel tekenden Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Evelien Bras van Stichting CYRA vandaag een samenwerkingsconvenant. CYRA en het CCV willen samen de criteria en de methode van CYRA voor cybersecurity van bedrijven tot een open landelijke standaard brengen en het beheer van de bewezen CYRA-aanpak onderbrengen bij het CCV.

Lees verder
Elke stap is zinvol

“Basis-certificaat”

Je data beveiligen, is van grote waarde voor elk bedrijf. Dit belang neemt toe als klanten gaan vragen hoe je het geregeld hebt. Dat kun je dan wel vertellen, maar het is nog beter als je het objectief kunt aantonen. Vanuit die overweging is een Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport participant met circa 85 fte serieus aan de slag gegaan op cyberrating.nl met het doel om het Basic-certificaat te behalen. En dat is gelukt.

Lees verder

Overtuig jezelf

“Met CYRA kan iedereen achterhalen wat er moet gebeuren om echt cyberweerbaar te zijn. Het schept vertrouwen als een toeleverancier een CYRA-certificaat kan tonen en dat scheelt inkoopafdelingen weer werk.”

Paul van Nunen, Directeur Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

“CYRA is dé standaard voor informatie- en privacy maatregelen, voorsorterend op een eventuele ISO 27001 certificering.”

Vincent schijven, TÜV NORD Nederland

“CYRA staat voor "CYberRAting”

Robbert Kramer, ASML

“CYRA is uitermate geschikt voor bedrijven die onder de NIS-2 gaan vallen en ‘iets’ met hun toeleveranciers moeten of willen. Door een bepaald niveau van certificaat te vragen aan de bedrijven waarmee je zaken doet, krijg je wél de bevestiging dat je partners hun cyberweerbaarheid op (een) niveau hebben. Zonder dat je daar inhoudelijk bij betrokken moet zijn - en daarmee wellicht wel een verant woordelijkheid in krijgt.”

Evelien Bras, directeur bestuurder stichting FERM

“De route naar digitaal weerbaar ondernemen kent 7 stappen. Zet vandaag nog de eerste stap.”

Erik Miedema, Directeur MKB Cyber Campus

Blijf op de hoogte